Polícia pripravila charitatívny zber obnoseného šatstva

11.10.2011 Poprad

Vysoké Tatry 11. októbra (TASR) – Mestská polícia (MsP) Vysoké Tatry v spolupráci s oravskou neziskovou organizáciou Pomocný anjel pripravila na stredu 12. októbra zvoz obnoseného šatstva. „Každoročne sa snažíme vyjsť v ústrety občanom, ktorým sa doma nazbierali nepotrebné veci, no nie sú ešte súce do koša. Po niekoľkoročných skúsenostiach, keď sme zbierku adresovali Inštitútu Krista Veľkňaza v Žakovciach, nás na spoluprácu vyzvala neziskovka pôsobiaca v oblasti sociálnej pomoci,“ priblížil koordinátor projektu, zástupca náčelníka MsP Jozef Štefaňák.
Polícia vo Vysokých Tatrách sa touto zbierkou snaží predchádzať aj čiernym skládkam. „Odkedy sa snažíme o zbierky nepotrebných predmetov, nenachádzame v intravilánoch mestských častí toľko neporiadku ako predtým,“ zdôraznil Štefaňák.
Policajti tak chcú predchádzať aj neželanému pohybu asociálov v Tatrách. „Mali sme také skúsenosti, že z prebratého odpadu v kontajneroch väčšinu porozhadzovali po okolí, čo neprispievalo k dobrej vizitke mesta,“ vysvetľuje zástupca náčelníka. Okrem toho sa takýmto spôsobom prispeje aj k ochrane prírody, keďže väčšina vyzbieraných textílií je vyrobená zo syntetických vláken.
Charitatívna zbierka nepotrebných vecí sa uskutoční o 08.00 h vo Vyšných Hágoch pri Základnej škole, o 09.00 h v Novom Smokovci na Sibíri pri predajni mäsa, o 10.00 h v Dolnom Smokovci pri Dennom centre a o hodinu neskôr v Tatranskej Lomnici pri bývalom Espresse. „Vyzbieraný materiál poputuje do sídla neziskovej organizácie, ktorá zabezpečí rozvoz zhromaždených vecí,“ dodal Štefaňák.
 

Vyberte región

mark